Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under december 2009

Av Pink Ozzy - 25 december 2009 09:57


Har fått några kommentarer från "Netscape" som t ex tycker att Anna Skipper är en gammal kärring. Vad har åldern med saken att göra? Jag jämförde Skipper med en annan Anna, d v s Anka. Skipper är vida överlägsen i intelligens och skönhet. Att åldras med värdighet och hålla sin kropp i trim gör inte folk fula. Jag känner många mellan 40 och 70 som är både snygga och framförallt smarta, kloka, trevliga och kul att umgås med. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att prata en hel kväll med Anna Skipper. Jag skulle dock inte klara av 30 minuter med Anna Anka. Har du inte märkt hur alla medverkande i Ankans program bara låtsas ge henne rätt i allt? De har ju fått en gratisresa till Amerika. Inte fan går de i konfrontation med henne. Men om du var lite vaken så hade du sett att Skipper var ganska tyst vid bordet när Ankan gick på som värst. Hon har ju dessutom noll koll.

Ankan påstod t ex att det finns arbete till ungdomar, det är bara det att de inte vill ( f n är ungdomsarbetslösheten 27% och jag tror de flesta vill ha jobb bara det fanns). Hon påstod att kassörskorna stänger kassan prick klockan 6 även om det fortfarande finns köer kvar ( Skitsnack, har aldrig varit med om det ). Hon påstod att personalen på t ex ICA tjänade 8000:- i månaden före skatt ( Skitsnack det också. De flesta tjänar minst det dubbla ).

Det är nog som jag trott Ankan är en relik från 1800-talet och hennes åsikter likaså.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 25 december 2009 09:43

Så länge Kina får ha den diktatur den har, minst så länge får vi vänta på att gemene man får det bättre i Kina. Visst finns det redan idag en del kineser som "har det bra". Men det är folk som lärt sig att foga sig till regimen och systemet. Jag tror inte det finns några regimkritiska miljonärer i Kina.

Vad är då sämst med Kina:

  • Gruvarbetare får arbeta under vidriga förhållanden. Om det dör några tusen så gör inte det så mycket. Det finns ju miljoner att ta av.
  • Kommunism och socialism är bara ett verktyg man använder men är inte till för de som skott sig och de som håller med regimen (De som jag brukar kalla ryggradslösa amöbor).
  • Man dömer regimkritiker, som nu till jul, Liu Xiaobo till fängelse. I hans fall till 11 år för att han har en åsikt som säkert var betydligt mer genomtänkt och klok än t ex Anna Ankas uttalanden
  • Man flyttar arbetskraften 100-tals mil så att de bara kan besöka sina barn 1-2 gånger per år.
  • De flesta är så underbetalda att de knappt har mat för dagen. Artiklarna de gör köper vi västerlänningar sedan gladeligen utan att tänka på under vilka förhållanden de tillverkats.
  • Om du tror att sjukvården är fri så glöm det. Den ligger nära USA´s, där alla får betala vad det kostar. Om de har råd.
  • Spannet mellan rika och fattiga är ganska lika USA´s.
  • Klimatet skiter man i. Man vägrar skriva under några klimatavtal utan säger att tillväxten går i första hand.

Nej, bojkotta Kina tills regimen avgår eller genomför grundläggande förändringar så att folket åtminstone kommer i närheten av ett mänskligt liv.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 24 december 2009 09:13

Nu är det julafton. Har redan ätit en skinkmacka, skottat snö och skalat potatis till ett helt regemente. Det blir 9 vuxna och 4 barn ( d v s mina barnbarn ). Det ska bli riktigt härligt. Det jag ser mest fram emot är den glädje mitt äldsta barnbarn som blir 3 år nästa vecka kommer att visa idag.

Hoppas ingen skrattar över den fula julgran vi har i år. Men jag beskrev ju hur det gick till i annat inlägg.


Hoppas alla får nu en riktig god jul.


  


Av Pink Ozzy - 23 december 2009 07:43

Igår deltog vissa av er i ett rekord. Jag hade 42 besökare på min blogg, vilket är ett nytt men slagbart rekord. Tack för det alla snälla läsare.

Av Pink Ozzy - 23 december 2009 07:36

Det var lite ovant att sätta klockan på 6,25 och gå upp i mörkret. Men jag lämnade in bilen och får tillbbaka den kl 12. Bra då hinner jag åka och träna innan. Lika bra att få en genomkörare till innan jul. Muskler förbränner mer än fett sägs det. Så man får  väl tro på det. Annars har det väl inte hänt så mycket nu på morgonen. Nåja Gävlebocken brann i natt. Men det gör den väl varje år. Konstigt att folk inte låter andras saker vara ifred.

Av Pink Ozzy - 22 december 2009 13:13

God jul

 

 

 

och ett

 

 

 

Gott nytt år

 

 

 

Önskar jag alla mina trogna läsare.

 

  

Av Pink Ozzy - 22 december 2009 13:11

Efter smärtor i bröstkorgen upp till halsen och tabletter som inte funkar var jag tvungen att åka in till vårdcentralen. Fick bl a Nexium och efter 1 timme känns det redan bättre.

Skönt, så man kan grabba tag i julbordet om 2 dagar.

Av Pink Ozzy - 22 december 2009 10:05

För att kommentera de kommentarer jag fick i mitt förra inlägg om anna Anka vill jag säga följande:

Gammelsmurfen: Du missar egentligen ingenting mer än ett rågarv i 30 minuterDu behöver inte TV3 bara för det. Anna Ankas program är inget annat än en riktig dålig komedi.

Till Netscape måste jag dock säga att åldern inte spelar någon roll. Anna Skippers kropp och sinne är vida överlagsen Anna Ankas även om nu Skipper är några år äldre. Som jag skrev så tror jag att 90 av 100 män i skilda åldrar föredrar Skipper. Jag är nästan benägen att säga 98. Ankans hjärna ligger ungefär på en fjortis ( förlåt fjortissar) nivå. Hon har helt enkelt stannat i hjärnväxten. Hon pratar precis som en yngre tonåring. D v s munnen går först och hjärnan kommer efter. Nåja i Ankas fall sover den nog. Att bara jämföra Anna Anka med Anna Skipper är ju som att jämföra en division 4 spelare med Zlatan. Skipper rules.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se