Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 25 december 2009

Sorligt men sant

Av Pink Ozzy - 25 december 2009 23:05

Det pratades nyss på radion om en 11 årig grabb som tidigare tog livet av sig för att han mobbades. Du kanske läste om det när det hände. Programledaren undrade i ganska starka ordalag varför ingen gör något och nämnde bl a skola, vänner, kommuner, regeringar m fl.

Jag säger bara en sak: Nej, det kommer sällan eller aldrig att hända.

Varför? Jo, för att det är för många som har bruna långa tungor. Det är för många som inte vill riskera något, inte satsa sin egen trygghet för någon annan. Det är ingen som är rakryggad och våga säga ifrån och säga sanningen.

Du kan ta min svägerska och svåger ( om vi ska börja med släktnärheten ). Här för man ett djävla liv om en fjäder. Men varför för man då detta liv? Jo, för att ingen törs vidröra dottern för då kan hon ställa sig på tvären.

Du kan gå till min förra arbetsplats. Ingen vågade säga något för att inte stå på ond fot med närmaste chef, vilket jag hatar och vilket till slut gjorde att jag packade ihop mina pinaler och gick.

Detsamma gäller skola. Vi hade en lärare i vår skola som nu sitter inne för sexualbrott. Tydligen viste, och/eller anade flera vad som pågick, men ingen vågade sätta ner foten.

Detsamma gäller i kommuner, landsting, riksdag och regering. Blir du obekväm och inte håller med hamnar du ute i kylan.

Och det gäller även världspolitiken. Alla ser vilka enorma problem vi står inför, men ingen gör något åt det. Varför? Jo, man vill ju inte stöta sig med sina allierade.

Feghet är vad det är. En djävla feghet! Många är så ynkliga och hellre jamar med än att stå upp för sina åsikter.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se