Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 10 december 2009

Nobels fredspris ett skämt

Av Pink Ozzy - 10 december 2009 10:05


Det är nu 6:e gången som Nobels fredspris delas ut till en person som på ett eller annat sätt arbetar med Palestina/Israelfrågan. Sex personer som har fått pris för att ha lyckats med konststycket att hålla igång ett krig i 50 år. Där ena parten bygger murar och stängsel så att familjer hålls åtskilda. Israel som är ena parten och är murbyggaren skyller på att man gör det för att skydda sig. Men läser man Svenska Dagbladet ( som jag får gratis i en månad ) så är det mångdubbelt fler palestinier som har skadats i år av israeler. Så det hela är ju bara snack.

Problemet ligger i att Israel hålls om ryggen av USA och andra länder där judar har en relativ stor makt eller lobbyverksamhet. Dessutom har Israel en mycket stark försvarsmakt som nog skulle ställa till det ordentligt för t ex USA. Och vem bryr sig väl om fattiga palestinier som har berövats sitt land? Ligger ju inte direkt några pengar i det. Men att ha en allierad strategiskt placerat är värt många palestinier. Ja, så cyniskt är nog tyvärr det hela.

Att säga att det är judarnas land är ju skitsnack. Man kan ju inte gå 2000 år tillbaka. Gränser har ju dragits om i hela världen 2000 gånger minst. I s f ska ju nästan hela USA:s befolkning ut från landet. Eller så ska urbefolkningen i Australien få sitt land tillbaka. De har ju de facto ägt sitt land ända in på 1700-1800-talet.

Nej, så inga Nobelpris till personer som arbetar med frågan förrän den är helt och fullt löst.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 19:55

En ung flicka sköts i natt enligt uppgift efter kl 3. En mopedbil med 3 personer krockar med en polisbil för att de inte respekterade väjningsplikten. En av ungdomarna dog. Man kan sörja och tycka synd om folk hur mycket man vill, men seriöst, vad ...

Av Pink Ozzy - Söndag 2 aug 15:54

Ibland är det bara så. Eländigt. Luften är ... eländig. Lusten är ...usel. Man bara hoppas att dan ska gå över så man får ny luft och mer lust och att eländet försvinner. ...

Av Pink Ozzy - Lördag 1 aug 13:55

Tre ryska systrar dödade sin får som låste in dom, misshandlade dom, behandlade dom som slavar och utsatte dom för sexuellt våld. Nu riskerar dom 20 års fängelse. Helt fel. De borde få en medalj istället för att de gjorde sig av med aset. Hoppas rä...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 12:28

Att en 24 åring MMA-fighter, Anton Turkalj från Göteborg säger sig bli större än Zlatan. Måste väl betraktas som göteborsk humor. Eller så förstår han dig inte på fotboll. Hur många utövare finns det i hans viktklass i världen? Inte många. Inför lörd...

Av Pink Ozzy - Fredag 31 juli 10:50

Jag tror inte man ka träna sig till att bli bäst i världen, men det är en del i det hela. Gör det första måste du ha anlag och rätt gener. Du bör ha rätt kroppsbyggnad. Här finns det dock ett lysande undantag. Stefan Holm. Med hans längd ska det ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se