Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 9 december 2009

Regeringen slår på dom som redan ligger

Av Pink Ozzy - 9 december 2009 09:35


Det är rent ut sagt fördjävligt att många nu ska utförsäkras. I många fall personer som kanske arbetat i 30-40 år utan sjukdagar, men sen drabbas av någon allvarlig sjukdom och därför inte kan fortsätta att arbeta. Detta hände t ex min salige svärfar. Han var aldrig sjuk fram till ca 45-årsåldern då han fick en sjukdom som inte kunde botas. Läkarna försökte med "allt", men det resulterade bara i fler och fler tabletter. Vissa dagar kom han knappt upp ur sängen. Nu dog han ju för ett drygt år sedan, men vad hade hänt om han nu hade varit i 55-årsåldern? Eller ta min fru som troligen fått samma sjukdom och som utförsäkras nästa år. Hon var knappt sjuk en dag innan hon blev sjuk för 10 år sedan. Ingen vet vad det beror på. Hon har varit hos läkare, sjukgymnaster och gud vet vad, men inget blir bättre. Hon har nu respit till nästa höst, men sen är det finito. Då ska hon tillbaka till ett jobb hon inte klarar av längre, eller söka ett nytt jobb som fru Maud Olofsson tror finns.

Om man nu har en allvarlig sjukdom som gör att man någon timme per dag, oklart vilken, skulle kunna utföra något arbete så skulle jag veta vem det i s f är.

Det finns ingen företagare idag som anställer folk som varit långtidssjuka. Varför ska de göra det när det finns 100.000-tals som är friska och söker jobb? Det här är et cyniskt sätt att djävlas med folk som redan lider.

Man ska ju inte önska någon illa, men ibland så önskar jag att hela Alliansen fick t ex fibromyalgi eller hjärtproblem så de fick se om de fick något jobb efter en långtidssjukskrivning. Men de har det ju så väl förspänt att de bara behöver sitta 2 perioder i riksdagen så har de ju lön livet ut. Snacka om fallskärm.

 
ANNONS
 
MB Chron

MB Chron

12 december 2009 11:13

Jag håller med dig i allt. Men detär frågan om man kan räkna politiken som ett arbete. Så tekniskt sett är dom ju redan arbetslös! Dom sitter ju bara på sina feta arselena och hittar på satyg.
Förlåt dom hårda orden. Men dom ahr så jä..a bra betalt att dom måste kunna ta skit från oss vanliga

http://www.kronisksjuk.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se