Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under november 2009

Av Pink Ozzy - 6 november 2009 10:13

Enligt Aftonbladet.se är detta världens roligaste skämt:

Världens roligaste skämt

En stockholmare som precis fått sin jaktlicens var i Skåne för att jaga and och hade blivit tilldelad ett jaktområde bredvid en gård mitt på slätten. Utanför gården stod en bonde och tittade intresserat på. Plötsligt kom några änder flygande och stockholmaren lyckades träffa en av dem. Nu hände det sig så att den landade på bondens mark, precis utanför jaktområdet. Stockholmaren rusade snabbt dit för att plocka upp anden, men bonden var redan där och sa:

– Anden landade på min mark och då är den min.

Stockholmaren började argumentera, men bonden stod på sig och sa :

– Kan vi inte komma överens får vi göra upp med en koddaspark.

Stockholmaren frågade vad det är för något.

–Det går till så att vi ställer oss mittemot varandra. Sedan sparkar jag dig allt vad jag kan i skrevet, och sedan gör du likadant på mig. Den som skriker minst får fågeln.”

Stockholmaren var tveksam, men ville gärna ha anden, så han gick med på förslaget. Skåningen rättade till trätofflorna och drog sedan till det värsta han kunde. Stockholmaren sjönk ihop men sa inte ett ord. Efter ett par minuter hade han rest sig och ställt sig beredd. Då sa bonden:

– Jag har tänkt på saken. Du kan ta anden.

Av Pink Ozzy - 6 november 2009 09:59

Låg och läste en thriller igår kväll om en massmördare. Efter ca 100 sidor står det att en kvinna har en pool inomhus, det är mörk ute och hon ska ta sig ett bad:

Hon tog av sig badrocken och gled ned i vattnet. Ett vatten som var så kallt så att bröstvårtorna styvnade”

Vad är det för diskriminering? Jag har själv klivit ner i kalla pooler och hav ett antal gånger och inte f-n har något styvnat här inte! Nej du, det som kommer upp är 50% av det som gick ner, om jag så säger.  Som sagt, varför diskrimineras vi killar?

Av Pink Ozzy - 5 november 2009 10:32

Har du tänkt på hur ofta det blir fel när man pratar och skriver. Så till exempel kan folk säga att:

- Jag fick så ont i huvudet tack vare slaget jag fick.

Vaddå "tack vare"? Bör det inte stå p g a?

eller

- Maten var skitgott

Inte för att jag vet hur skit smakar, men inte kan det vara gått.

eller

- Fan, det smakar ju piss!

Jaha och hur smakar det om jag får fråga

eller

- Jag hade skitkul igår!

Och hur kul har skit? Kan väl inte vara så kul att åka genom ändtarmen och ner i ett hål med vatten för att till slut blandas... ja, jag tror jag hoppar över resten.

eller

- Det var skitkul att träffa dig!

Låter ju inte speciellt kul att ha varit på träffen. Eller hur.


Det enda som väl kan stämma om någon säger:

- Det är ju skitäckligt!

Och det är nog precis det jag tror om skit. På så sätt kan man ju få en liten jämförelse.


Nu ska dock inte jag vara moralgubbe, eftersom jag gör samma mistag själv ibland. Men vi kan ju hjälpas åt att tänka på det ibland.


Av Pink Ozzy - 5 november 2009 10:11

Nu är det bara några dagar tills Djurgården också hamnar i Superettan. Jag ska hålla alla tummar för Asyriska. Hammarby är ju redan där, så du kanske tycker det blir för hård konkurrens. Men jag tycker nog att det blir bra. Det krävs hårda matcher för att snabbt komma tillbaka till Alllsvenskan och stanna där vilket jag hoppas Bajen gör.

Av Pink Ozzy - 5 november 2009 10:07

Som en del vet så har det varit kärvt mellan mig och svågerns familj. Nu anklagar dottern mig att skriva på hennes blogg. Precis som jag skulle vilja nedlåta mig till det. Ska jag konversera med henne mer så får hon först be om ursäkt för allt skitsnack hon höll på med tidigare i år. Verkar som hon behöver proffshjälp från experter. Så nu tar det två tre dagar innan det hela släpper igen. Min hjärna funkar så.

Av Pink Ozzy - 5 november 2009 09:59

Har ofta funderat på hur jag är och var som pappa när ungarna bodde hemma. Vi lekte mycket, men jag jobbade också mycket. Speciellt på våren var det mycket att göra, t o m på helgerna. Jag har försökt att inte favorisera någon, vilket jag tror att jag lyckats med. Min 3 tjejer är bra var och en på sitt sätt.

Inte ens killarna har jag lagt mig i. Visst har man haft sina egna tankar både jag och frugan, men det var liksom inte vår sak. Nåja, hade vi hört det minsta om att någon hade slagit våra tjejer så hade det ju hänt en del. Jag har djävligt kort stubin. Hände bl a när mellantjejen fick sig en smäll av en kille i hennes klass någon gång i lågstadiet. Slutade med att han fick byta skola.

Men annars då? Hur var man? Eller rättare sagt så vet jag hur jag var men inte hur tjejerna uppfattar mig. Visserligen träffar jag dom minst en gång per vecka utom just mellantjejen som bor en bit bort. Men hon kommer på söndag och stannar några dagar.

Problemet är väl att morsan fick för sig att fly fältet närjag var 6 år. Därefter hade jag 6 år utan egentliga manliga förebilder i hemmet. Därefter fick jag en plastfarsa som inte hade haft några småbarn, så honom hade jag ingen hjälp av. Så det jag "lärt" mig har nog mest gått via gamla instinkter och TV skulle jag tro.

Men jag har ju 4 barnbarn. Jag hoppas att jag älskade mina barn som jag älskar barnbarnen, men det tror och hoppas jag.

Men jag funderar ändå ibland.

Av Pink Ozzy - 4 november 2009 13:17

Någon vis person sa en gång att alla blir kända 15 minuter någon gång. Något som inte alla fattat tycks det. Här visar dokusåporna dagligen upp ett antal wannabees som tror att de blir kändisar " på riktigt ".

Ta det par som köpte upp halva Ullared på Femman i måndags. Nu beklagar de sig för att de framställts felaktigt och att folk trakasserar dom för det.

Men fattar de ingenting? Alla som är med i en dokusåpa är bara verktyg för producenterna. Och gör de bort sig så får de ta mig fan skylla sig själva.

Av Pink Ozzy - 3 november 2009 18:17

Efter att jag öppnade just denna blogg har besöksstatistiken ökat för varje vecka. Ja, lite hack blir det här och där, men när jag började låg de dagliga besöken på 10-15 och nu finns det dagar där jag har över 40 besök.

Tack för att ni läser bloggen. Och ett speciellt tack till alla som kommenterar, för det är ju det som driver bloggen framåt.

Sprid gärna bloggen till era vänner så kan det hela bli ganska kul - speciellt för mig .


Skrattande

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards