Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under oktober 2009

Av Pink Ozzy - 5 oktober 2009 10:47

Fyran visade ett program om världens största missfoster bröst. Det var bland de knasigaste programmen jag sett. Här pumpar sig tjejer fulla med silikon och/eller saltlösning för att få enorma bröst. Helt sjukt! Helt sjukt! Där fanns också alltid en manlig ”manager” i bakgrunden som tyckte dom såg fantastiska ut och de sa att de gillade tjejer med stora bröst. Men de här har ju inga stora bröst, utan bara en plastpåse med vätska i. Jag skulle i alla fall inte vilja ta i dom. Då är det ju billigare att fylla två plastpåsar med vatten och hänga om halsen på frugan. Det måste väl vara samma känsla i så fall. Men det är klart att deras ”manager” tyckte det var bra att de har sina bröst, för de känner ju pengar på dom. Tänk dig själv att glida omkring och leka manager och låta tjejen operera sig, vilket säkert gör ont, ställa upp på bilder och filmer mm, samtidigt som killarna inte behöver göra ett smack. Snacka om glidarjobb.

OK, jag kan förstå ingreppen på kvinnor som kanske inte har bröst eller ytterst små och av den anledning mår dåligt. Hade även en kvinnlig bekant på mitt förra jobb som fick bröstcancer och mådde pyton efter att de tagit bort ett bröst. Det kan jag acceptera, men inga 5-6 liters meloner. Det är ju bara absurd. Och ni gubbar som gillar det. Undersök era små hjärnor lite.


ANNONS
Av Pink Ozzy - 4 oktober 2009 16:49

För första gången på sådär 15-20 år åkte jag skridskor. Det var mitt lilla barnbarn som ringde och frågade om inte morfar ville följa med till hallen och det kunde man ju inte säga nej till. Det var premiär för hennes del. Hon är ju inte tre år än. Men med hjälp av ett litet mål på ca 30 cm så tuffade hon på på ett fantastiskt sätt. Hon satte sig väl 100 gånger ändan, men tycktes inte beröras av det.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 4 oktober 2009 10:59

Läste en annan blogg idag som jag brukar följa och kom osökt in på ett ämne jag vill blogga om.

Min vikt!

Så fort jag går till en läkare, psykolog, naprapat eller liknande så kommer alltid samma fråga:

"Vad väger du?" eller "Hur mycket rör du på dig?"

Ibland har jag bara lust att skrika rakt ut:

" JAG VÄGDE CA 75-82 KG OCH SPRANG 4 MIL PER VECKA INNAN EN NERV I RYGGEN SATTE STOPP OCH SOM NI INTE LYCKADES FIXA TILL!"

Det som retar mig är inte frågan i sig, utan hur man ställer den och när man ställer den. Om jag satt på deras stol skulle jag kanske ställa frågan som så:

" Jag tycker det ser ut som nu väger några kg för mycket. Vet du vad det beror på? Vad jag menar är har du ont i ben eller rygg, eller är det helt enkelt så att du inte har lust att motionera? Är det något jag kan hjälpa till med?"

Men nej då. Man bara klampar in och frågar vad man väger mm. Där sitter dom, tandpetarna, och antyder saker innan de vet orsaken.

Men som sagt så sprang jag mycket på 80-talet och en bit in på 90-talet. Första varningen kom en sommarmorgon. Jag hade kvällen innan tagit en löpning på någon mil och kände att det drog i nacken. Nästa morgon stod jag i köket och tittade i ett reklamblad.

PANG!

Det bara small till i nacke och rygg och jag fick hjälp av frugan att ta mig till en säng. Hon ringde 112 och sen var det ambulans, röntgen ,mm.

Det tog 3-4 dagar innan jag började kunna röra vänster sida igen. Efter en dryg vecka var det mesta över. Men inte tack vare läkarna. De gjorde ingenting, för de visste inte vad de skulle göra!

Nästa smäll kom året efter då jag fick något som en del kallar för ”falsk ischias” och andra för överrörlighet i ryggen. Vad de än kallar det så var det slutsprunget. Det var t o m så att jag inte kunde gå mer än 10 minuter under lång tid.

Nu kan jag dock gå, fast jag får ont, men är i ärlighetens namn för lat. Dessutom är det i regel så att om jag går varje dag en timme i en veckas tid så är det slutgått i en veckas tid p g a ont i ryggen.

SÅ, ta reda på orsaken INNAN ni klagar på andras vikt.

Av Pink Ozzy - 4 oktober 2009 09:53

Då var dopet klar. Det tog inte så lång tid med dop och fika. Dessutom var det ju Bayern München - Köln på TV på eftermiddagen. Lagom at det började ösregna då.

Tittade senare på kvällen på Oldsberg och Stina Dabrovski. En klar besvikelse. Här sitter det en halvt uttråkad journalist och blir lite lamt utfrågad av Oldsberg. "Gäster" är antingen den närmaste släkten eller folk hon normalt träffar lite då och då. Dessutom några så kallade "TV-hälsningar". Nej, stina har tidigare varit en av mina favoriter, men igår var hon en klar besvikelse. Överhuvudtaget tycker jag att programmet inte kommer upp i den standard det hade en gång i tiden. Verkar som Oldsberg tycker att det räcker att han finns med som person. En slags borgen för ett bra program, men så är det inte.

Som tur var avslutades kvällen med Robin, även om lilla fru minister kunnat stanna hemma. Men Robin tar det hela enkelt och rakt.

Av Pink Ozzy - 3 oktober 2009 09:53

Det var på den tiden när det fanns bönder över hela Sverige. En bonde skulle plöja tillsammans med drängen med märkte att marken var blötare än han trodde. Han skickade därför hem drängen efter bondens stövlar. Väl hemma på gården mötte han pigan som undrade vad han gjorde.

- Nja, det var bonden som sa att jag skulle pippa dig.

- Oj, då. Det ska väl kunna gå bra, tyckte pigan.

Efter en stund råkade bondmoran gå förbi och såg vad som skedde och rusade fram och undrade vad drängenhöll på med.

- Bonden skickade hem mig för att pippa pigan. Och så sa han att jag skulle pippa dig också.

- Oh nej, det kan jag väl aldrig tro, sa bondmoran.

Då går bonden ut på farstun och viftar med en stövel åt bonden på åkern och ropar:

- Skulle jag bara ta den ena?

- Nej för fan, skrek bonden tillbaka. Ta båda!


Av Pink Ozzy - 3 oktober 2009 09:48

Det hände sig en gång i tiden på den så kallade Varaslätten under skördetiden att bonden och hans hjälpredor överraskades av åska och blixt. Alla sprang in utom drängen och pigan som blev kvar på åkern.

Efter ett tag blev bonden orolig att de skulle ha träffats av blixten och skickade ut den yngste sonen för att se vad som hade hänt.

Efter en stund återkom pojken med andan i halsen och säger till bonden:

- Nja, pigan ser döer ut, med det rycker fortfarande lite i häcken på dränga.

Av Pink Ozzy - 3 oktober 2009 09:37

Har sparat alla mejl från den lilla släktfejd som uppstod för ca 2 månader sedan. Håller på att flytta över som  ett Word-dokument och kommentera varje mejl. Anledningen är egentligen att svägerskan skrev "

Jag undrar även vem som kommit med flest elakheter. Det skulle vara väldigt spännande att räkna. Jag tror du vinner." Har nu kommit sådär 20-30 mejl in i konversationen och det är hon som leder överlägset. Dessutom är det hela tiden hon som börjar om och "ökar takten". När man läser mejlen så ser man även en stor motsägelsefullhet som är nästintill lite komisk. Men under allt detta känner jag en stor vemod, olust och tragik i det hela. Det är synd att dokumentet blir ca 20 sidor långt, annars hade jag lagt ut det för din egen bedömning. Men jag har faktiskt lämnat alla mejl till en psykolog för genomläsning och tycker att hennes svar var ganska skönt att få även om det kostade mig 1700:-. Det var inte jag som var tokig. Enligt henne hade jag försvarat mig och inte anfallit, vilket hon ansåg vara bra. Så jag har väl blivit äldre. Förr hade jag nog anfallit mer. Nu känns det mst bara som en stor djävla onödig klump i magen.
Idag är det dessutom dop. Hon som orsakade hela spektaklet har hotat med att komma. Jag har inte hotat, utan bara konstaterar att om hon kommer vänder jag och går hem. Jag väljer mina fajter och har ingen lust att prata med en omogen 20-åring.
Av Pink Ozzy - 2 oktober 2009 09:56

I dagens Stengnes Tidning läser jag om att pengar till parker och planteringar saknas så att man ska sparka ett antal personer. Det har nämnden bestämt. Samma nämnd har också haft tid att under ett flertal år nu diskutera huruvida det ska finnas stånd på Gyllenhjelmstorget ( ett centralt torg i Strängnäs) , hur de ska se ut, hur många de ska vara o s v. Ibland tycks det finnas pengar i överflöd. Låt dom ha sina stånd. Det är i de flesta fall utländska medborgare som förtänar sitt dagliga bröd i s f att ligga stat och kommun till last.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se