Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under oktober 2009

Av Pink Ozzy - 11 oktober 2009 17:46

Såg just reprisen av "Här är ditt liv" och läste även www.aftonbladet.se där Sven Wolters barn sa att han är bättre morfar än pappa. Det är nog likadant för mig. Varför han är det har jag inte fördjupat mig i. Däremot varför jag är det. När morsan drog från farsan i början av 60-talet så var det ju inget hon frågade mif om lov om. Jag var ju bara 6 år. När jag var 12 fick jag en s k plastfarsa som inte hade barn tidigare och plötssligt satt med en 10-åring och en 12-åring i knät. Han hade ju noll koll om vad tonåringar vill ha. T ex en farsa som kunde kicka boll. Så jag tycker inte jag har haft någon riktig farsa.

Det som var lite kul i det hela var att min mamma ville att jag skulle kalla honom för "far", vilket ingen annan unge gjorde som jag kände. Dessutom vägrade jag kalla honom för "pappa", för det fanns i min värd bara en. Men så kom lösningen via TV och Sven-Hugo Järegård ( om nu någon minns honom). Han hade små monologer där han pratade med "farsan". Så då fick morsans gubbe heta farsan.

Det närmaste jag kom efter att ha flyttat som 6-åring var när jag ca 8-10 år efteråt träffade min nuvarande fru och min svärfar, som var lite av en farsa även för mig. En helt underbar människa som även var en helt underbar morfar åt mina tre barn. Så därifrån kunde jag lära mig hur en morfar skulle vara. En sak som jag utan att tänka efter härmar till viss del.

Så jag och Sven Wolter har något gemensamt. Vi är bra morfädrar.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 11 oktober 2009 09:45

Först såg jag Ryssland mot Tyskland ( 0-1 ) och därefter Danmark - Sverige. Jag försöker att inte ha "hemmaögon", men tycker Sverige borde vunnit. Zlatans andra halvlek var ju magnefik. Tyvärr så var det väldigt skralt på mittfältet. Källström som brukar både skjuta bra frisparkar och hörnor tycks ha haft träbenet på idag. I övrigt saknades bara den där lilla, lilla timingen från medspelarna för att Zlatans passningar skulle gått fram. Men tyvärr så blir det ett VM utan Sverige.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 11 oktober 2009 09:41

Har hittat två bra nya länkar. Trumma och Kaela. Jag lägger dom under mina övriga länkar så får du bilda dig din egen uppfattning. Jag söker dagligen efter liknande länkar, men det är till 95% barn som ska bytas blöjor på eller skolungdomar som har läxor och liknande. Skönt med bloggar som är lite mer allmänna och säger mer än bara hur man byter blöjor och hur jobbigt det var på skolan eller jobbet.

Har du en sådan blogg så hör av dig!

Av Pink Ozzy - 10 oktober 2009 14:27

Oj, vilken dag. Strålande sol och marknadsdag. Vi åkte tidigt för att slippa allt för mycket trängsel. Som vanligt handlade jag en massa saker som jag bara handlar när det är marknad en gång om året. Det blev en faslig massa påläggskorv med Whisky, vitlök, älg, ren och viltsvin.  Diverse godis, rökt fisk från den lokale fiskaren, ost, the, kokosbollar, chokladtoppar mm mm.  

En del i det roliga är at pruta. Ett par mysbyxor prutade jag ner från 200:- till 100:- . Korven från 280:- till 250:-. Kokosbollarna och chokladtopparna från 280:- till 220:- och naturgodis från 200:- till 150:- Lite sport det också.

Sen hör det ju till att man provsmakar alla korvar, skinkor mm som de bjuder på.

Satt just ute och fikade med bar överkropp. Men det var lite för varmt. Otroligt varmt på tomtens läsida som skyddar från nordvindarna.

Vinner vi nu kväll mot Danmark också, så kan det knappast bli bättre. Men jag tippar 2-1 till Danmark eller 1-1.

Varför? Jo, jag tippar alltid fel.......

Av Pink Ozzy - 10 oktober 2009 14:26

Var norrmännen inte nyktra? Här väljer de att ge Obama fredspriset. Inget ont om Obama, han verkar vara betydligt bättre än sin föregångare, men han har ju inte skapat någon fred än.

Skulle han t ex få israelerna och palestinarna sluta fred, eller få et stabilt läge i Iran, Irak och Afghanistan, eller en förening av Nord- och Sydkorea, eller lugn på oroliga platser i Afrika. Då kan vi börja snacka fredspris. Då ska han ha det. Men nu var det på tok för tidigt.

Av Pink Ozzy - 10 oktober 2009 07:50

När jag skaffade mig min första parabol i början av 90-talet så såg jag mycket på wrestling, d v s amerikansk showbrottning. Det är ingen sport, utan mer en såpopera om man följer den hela tiden. Sen försvann den från alla kanaler under ett antal år för att nu återkomma i Eurosport. Hör kommentatorn ofta säga att den och den nu är död, så jag kollade upp det lite och ser att väldigt många antingen dött av hjärtfel eller överdoser av diverse preparat. Det är så många så jag anser, även om det tyvärr aldrig kommer att ske, att den typen av brottning borde förbjudas. De proppar i sig så mycket skit av både det ena och det andra så de är helt förbukade när de passerar 40. Det är bara ett fåtal som klarar sig och då med mycket smärtor, eftersom kroppen har tagit så mycket stryk. Tittar man dessutom på dagens wrestling och den för cådär 15 år sedan så är den dessutom mycket råare och än mer ohälsosam för deras kroppar.

Så förbjud wrestligen, för deras egen skull.

Av Pink Ozzy - 10 oktober 2009 07:36

Idag är det stor marknadsdag så vi ska åka dit. Det är en gång per år, så det ska bli kul att titta på alla knallarna som ropar ut sina mer eller mindre prisvärda varor. Vissa saker köper vi dock varje år. Som rökt fisk från en lokal odlare till exempel, samt lite kokos.- och chokladbollar. Sen får vi se vad det blir mer.

Av Pink Ozzy - 10 oktober 2009 07:32

Igår hade jag förmånen att följa med när två av mina barnbarn skulle bada i varmbadhuset. Det är dryga 30 grader i vattnet. Ett barnbarn fyller 1 år nästa vecka och det andra fyller 3 om 2,5 månader. De är som små ankungar i vattnet. Och hoppa från kanten är bland det roligaste dom vet. Den yngste har varit med på babysim, så han dyker under vattnet och hoppar så man ibland undrar om han inte är en ankunge ändå. Den äldre har inte badat lika länge, men tycks inte vara rädd för vatten heller, även om hon är lite mer försiktig ibland. Men som sagt, för mig var det enormt roligt att få uppleva det. Det kommer att bli fler tillfällen. Var så säker.


Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se