Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under oktober 2009

Av Pink Ozzy - 20 oktober 2009 16:13

Nu står vi inför ett , i mina ögon, HOT. D v s att det finns en risk att SD kommer in i riksdagen. Jag har läst mycket om andra världskriget och tiden före det. Många biografier om de olika generalerna m fl som fanns med i toppen och ser att historien börjar upprepa sig.

Bl a säger deras ledare att det största hotet kommer från Islam. Jag är inte islamist, men tror inte ett dugg på detta. Det är ett fåtal idioter som står för antivästliga värderingar och drar med sig några till med hot. Jag är övertygad om att mer än 95% av alla som tillhör islam inte har ett dugg emot emot oss västerlänningar, utan vill bara leva i lugn och ro. Detsamma gäller oss västerlänningar. Men då är det ju en liten klick som är ”islamofober”. Lite samma idéer använde sig Hitler av. Enda skillnaden är att han använde sig av judehat. Men man kan väl hoppas att det svenska folket är smartare och genomskådar lögnerna.

För en sak är helt säkert. Att utrota miljoner judar är betydligt enklare än att slåss mot islamvänliga länder. De slåss tillbaka och vet hur de ska slåss tillbaka. Många har levt i krig under hela deras liv.

Sen säger han att om de kommer hit ska de anpassa sig till det svenska samhället. Men vad jör vi på våra semestrar? En del super som svin och bär sig rent fördjävligt åt. Har ett otal gånger sett svenskar vid olika receptioner på hotell sätta helt orimliga krav som de aldrig skulle kunna framföra i Sverige. Precis som om de vore ett herrefolk. Så även vi svenskar ska ta seden dit vi kommer.

 

Nej, bort med fördomarna och fram för fred och samförstånd !!!

ANNONS
Av Pink Ozzy - 20 oktober 2009 10:25

En kvinna gick i skogen när hon plötsligt snubblade över något, som vid närmare påseende visade sig vara en sån där oljelampa.  
När hon gned den så kom naturligtvis en ande fram. 
 
 - Får jag tre önskningar nu? frågade hon. 
 
 - Nej, svarade anden. På grund av de dåliga tiderna och devalvering och global konkurrens och sånt skit så får man endast EN önskning nuförtiden. Nå, vad ska det vara? 
 
 - I så fall vill jag ha fred i mellanöstern, sa kvinnan och halade fram en karta. Ser du kartan här? Jag vill att de här länderna ska sluta slåss med varandra. Anden kastade ett öga på kartan och utbrast: 
 
 - Men jösses, damen! De där länderna har ju fajtats i tusentals år! Tror inte att det går att göra något åt det. Jag är bra men inte SÅ bra! Önska något annat. Kvinnan tänkte en stund och sa sedan: 
 
 - Jag har aldrig lyckats träffa rätt man. En omtänksam och älsklig som är hänsynsfull, kan laga mat och som står för hälften av hushållsarbetet, som är trogen och en bra älskare och inte tittar på sport hela tiden. Kort sagt, en idealisk livskamrat. 
 
 Anden var tyst en stund och suckade sedan:
- Få se den där jävla kartan igen. ...! 

ANNONS
Av Pink Ozzy - 20 oktober 2009 10:15

Jag är ingen hacker, men har trots det en hel del koll på datorer eftersom jag hållit på med dom sedan december 1980. Men då såg de inte ut som idag. Bl a så hade min svart bakgrund och grön text. Dessutom var den ibland menystyrd, vilket medförde att om man till exempel svarade ja när man skulle svarat nej så kunde man inte backa, utan fick göra om hela rasket, vilket i värsta fall funde ta en halvtimme. Men det var inte det jag skulle prata om, utan att jag, genom mina små kunskaper kan hamna där andra inte hamnar, eller förväntar sig att jag ska hamna. T ex så vet ni ju att jag har haft en hel del problem med svågern, svägerskan och hennes dotter. Den sitnämnda slutade ju blogga hette det. Men jag har hittat den nu. Vilket i och försig inte tog många minuter. Det jag ser är dock en delvis ledsen tjej, som inte trivs med sin tillvaro i sin nya stad. Har tydligen bara 4 vänner, d v s sin familj, har tendens till anorexi ( vilket hon inte visat tidigare). Hon har föräldrar som skriver goda och vänliga ord på hennes blogg, vilket nog är det som håller henne uppe. Men den tjejen har problem, det är en sak som är säkert. Fast hon har varit som hon har varit mot mig så önskar jag ändå att det går bra för henne. Men är det ingen vuxen som ser varningsljusen snart så kan det vara försent. Att skriva glada tillmälen i hennes blogg tror jag inte är lösningen, bara konstgjord andning.

Av Pink Ozzy - 19 oktober 2009 12:09

Vi köpte ICas stekfläsk. Det var 346 gram. När jag väl hade klippt bort fettet och svålen återstod 184 ( ! ) gram. Kilopriset var sat till 59.90, men hamnade nu på 112,64!!!!! Du får ju fläskfilé mycket billigare. Så akta er för ICAs stekfläsk.

Av Pink Ozzy - 18 oktober 2009 22:24

Fick dessa bilder per mejl idag:

  

Av Pink Ozzy - 18 oktober 2009 22:06

Har sett "lyxfällan" några gånger. Jag kan för mitt liv inte förstå nur naiv och blåögd en del människor är, men det tycks ju de facto vara så. Redan frö ca 10-15 år sedan fick jag läsa ett kontrakt som svågern gav mig. Han och en kompis hade tänkt starta eget och arbeta i Tyskland. Jag fjorde klart för honom att kontraktet hade en hel del krav mm och jag avrådde från att ta jobbet. Men icke. Dessa två herrar ville söka lyckan i de tyska skogarna. Som jag minns det strulade det redan från början och fortsatte sedan. Efter ett tag gick de därför i konkurs. Men innan hade svågern skrivit över allt på svägerskan, vilket innebar att de nu när de fem åren av så kallad skuldsanering är avklarade har de bil, husvagn, stuga vid sjön och lägenhet i fjällen. Han fick senare skuldsanering. Detta är på intet sätt något unikt ( m a o vill jag inte hänga ut min svåger specifikt ), utan det är 1000-tals som får skuldsanering varje år.

Vilka är det då som får betala resten av pengarna som inte betalats av den "skuldsanerade"? Banken? Så fan heller, det är vi sparare som får betala det hela.


Detsamma gäller programmet lyxfällan. Här går programledarna till banken och lyckas få ner låneräntan mm. Även om det i detta fall blir ett bra slutresultat i de flesta fall och även om de ibland får sälja både bil och golfklubbor, så borde de inte få en slags gräddfil. Att som senast få ut ca 20.000:- och varje månad behöva punga ut med det dubbla är ju ett sjukt beteende.

Vilka är det då som får betala resten, d v s det bankerna förlorar på just denna kund? Banken? Så fan heller, det är vi sparare som får betala det hela.


Vad får jag som har betalat mitt hus och min bil och inte har några skulder? Jo lägre sparränta för att bankdirektörer ska få feta bonusar och oförsiktiga personer slipper betala det de en gång lånat.

Är det rätt?


Varför inte samköra alla banker och kreditinstitut. Det skulle innebära att många slapp hamna i skuldfällan.


Av Pink Ozzy - 18 oktober 2009 21:59

Jag brukar ju föreslå folk att byta kanal om ett program inte passar. En uppmaning som jag själv följde igår och bytte från Här är ditt liv till Speedwayfinalen. Jag tror det var helt fel att ta upp programmet igen. Tidigare var det ju gäster som fick besök av folk de inte sett på många år. Men numera tycks det ju mest vara personer de har kontakt med och ibland t o m träffat den senaste veckan. Sissela Kyle har rätt till en bättre biografi än den som gavs under de första 50 minuterna ( ja, sen orkade jag inte mer ) igår. En duktig skådesspelare. Men vad hjälper det i ett slätstruket program.

Tyvärr blev Speedwayfinalen nästan lika slätstruken. Konstig bana med dåligt underlag gjorde att det mestadels blev en slags följa John.

Av Pink Ozzy - 18 oktober 2009 21:47

Den gästbok som numera finns på den här hemsidan och som man kan använda på sin blogg verkar inte funka något vidare. Har ca 20-30 besök om dagen, men bara 1 (en ) har skrivit i min gästbok. Synd. Skulle gärna vilja veta lite om vad ni tycker om bloggen.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se