Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2009

Lagar, lagar, lagar

Av Pink Ozzy - 24 oktober 2009 08:48

Börjar det inte bli lite väl mycket av överbeskyddande lagar?

  • Vi har ju fått en lag om att fotgängare har företräde vid övergångsställen. En i och för sig bra lag om det är många bilar på vägen. Men ta vårt lilla samhälle som exempel. Det kommer kanske en bil i minuten. Ibland en bil var femte minut. Men just när bilen kommer så är det någon som SKA över gatan. Man kan då inte som fotgängare sakta in en sekund och titta åt ett annat håll så bilen kan åka förbi och slippa slita på bromsar, väg och luft. Dessutom är det ju tyvärr så att cyklister tror att de har samma rättigheter, vilket de INTE har. De har bara fotfolkets rättigheter o de kliver av sin cykel.
  • Sen har vi hjälmkravet för unga ( upp till 12 år tror jag ). OK, den lagen köper jag, eftersom jag sett at det ofta funkar.
  • Lagen om att registrerade EU-mopeder inte får åka på cykelbana – funkar inte.
  • Lagen om att endast en får åka på moped om man inte är tillräckligt gammal – funkar inte
  • En fotgängarskylt med tillägget ”ej moped” - funkar inte
  • Lagen om lyse på cykel och reflexer på diverse ställen på cykel – funkar inte
  • Blinka rät i rondeller – funkar definitivt inte

Och ni vill man skapa en lag om brandvarnare. Men vad är detta. Måste man hela tiden lagstifta om att folk ska vara rädd om sin hälsa? Jag tycker istället att det är försäkringsbolagen som ska sätta upp regler. Saknar du till exempel brandvarnare så får du en självrisk på 20.000:- vid brand. Kör du på någon vid ett övergångsställer 30,000 tusen kronor, faller av cykel utan hjälm 20,000:-

Vad jag menar är att vi måste tillåtas att själva få välja vårt liv lite mer. Visst är det bra med allt ovan, men borde inte vi människor vara så smarta at vi fick välja? Väljer vi då att falla av en cykel utan hjälm så ska det kosta. Har vi inget brandlarm så ska det kosta.

Vad som sker nu är att polisen kan jaga småsaker i stället för att ta grova brott.

Och vad det gäller ungar under 18 så ska det självklart vara föräldrarna som ska stå för notan. Som det är nu kan ju en unga ha 10 bilar med 100-tals parkeringsböter och ingen kommer åt det hela.

Nej låt försäkringsbolagen och allmänheten sköta det hela, så kan polisen ägna sig åt viktigare saker.

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

24 oktober 2009 14:38

Nja... I princip håller jag med om det du skriver (nu kommer ett men, det förstår man ju av inledningen...)
Men det du skriver om böter för att man kör på någon vid ett övergångsställe låter inte bra. Samma villkor för fotgängaren om denne på ett oaktsamt sätt "kastat sig" ut på gatan!! DÅ köper jag det. Allt för många virrpellar som vet att de har rätt och går rakt ut utan att se sig för. (Jag är både bilförare och fotgängare. Tillhör idioterna som tom stannar vid röd gubbe...)

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 24 jan 09:59

I slutet av 40-talet fick judarna ett land som sedermera kallas för Israel. Tidigare hette landet Palestinien och tillhörde palestinierna. Nu undrar jag vem som förde fram den diaboliska tanken att ge delar av Palestinien till judarna? Det "enda" som...

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:12

Tänk att det finns ungdomar som har ett sånt och genuint intresse och som viger sitt liv åt detta. Greta Thunberg är en sådan person. En tjej på 15 år med kända föräldrar, vilket hon nog inte bryr sig så mycket om. Hon har bestämt sig. Hon är påläst ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:01

Veganer består av såväl vettiga människor som rena idioter. Om vi tar idioterna först så är det dom som släpper ut minkar, slår ihjäl kaniner mm. Rena vansinnesdåd. Hade jag möjligheten att få fast någon och döma den personen skulle jag antingen släp...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 10:21

Har just nu att göra med en kommungubbe i ett ärende. man blir ju smått förskräckt. Det har inte hänt något sen 60-talet. Med de menar jag det ordspråk som säger att om du inte platsar på den privata marknaden får du alltid jobb på kommunen. Något so...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 09:12

Följer Hemnet och några andra sidor dagligen och ser nu att hemnet bluffar på sina sidor. Hus kan plötsligt försvinna för att någon måndag poppa upp igen och då kan det stå att huset stått på hemnet i 3 dagar. För det första har dom "glömt" att de st...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se