Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2009

Bättre morfar är pappa

Av Pink Ozzy - 11 oktober 2009 17:46

Såg just reprisen av "Här är ditt liv" och läste även www.aftonbladet.se där Sven Wolters barn sa att han är bättre morfar än pappa. Det är nog likadant för mig. Varför han är det har jag inte fördjupat mig i. Däremot varför jag är det. När morsan drog från farsan i början av 60-talet så var det ju inget hon frågade mif om lov om. Jag var ju bara 6 år. När jag var 12 fick jag en s k plastfarsa som inte hade barn tidigare och plötssligt satt med en 10-åring och en 12-åring i knät. Han hade ju noll koll om vad tonåringar vill ha. T ex en farsa som kunde kicka boll. Så jag tycker inte jag har haft någon riktig farsa.

Det som var lite kul i det hela var att min mamma ville att jag skulle kalla honom för "far", vilket ingen annan unge gjorde som jag kände. Dessutom vägrade jag kalla honom för "pappa", för det fanns i min värd bara en. Men så kom lösningen via TV och Sven-Hugo Järegård ( om nu någon minns honom). Han hade små monologer där han pratade med "farsan". Så då fick morsans gubbe heta farsan.

Det närmaste jag kom efter att ha flyttat som 6-åring var när jag ca 8-10 år efteråt träffade min nuvarande fru och min svärfar, som var lite av en farsa även för mig. En helt underbar människa som även var en helt underbar morfar åt mina tre barn. Så därifrån kunde jag lära mig hur en morfar skulle vara. En sak som jag utan att tänka efter härmar till viss del.

Så jag och Sven Wolter har något gemensamt. Vi är bra morfädrar.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:21

Tittar du på Hollywoodfruar? Du säger väl nej som alla andra fast du tittar ändå. Själv tittar jag samtidigt som jag spelar på paddan. Det som förvånar mig mest är att kärringarna inte själva vet hur mycket vi skrattar ÅT dom. Jag tänker så här... A...

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:13

Jag var ju sjukskriven ett bra tag innan jag pensionerade mig, men nu börjar jag så sakta slappna av, få rutiner och må bättre. Det tog några månader och tar säkert några månader till innan jag helt känner mig som en pensionär, men jag är på väg. D...

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:08

Nu har lille Kristersson lekt klart. Han kände sig som en statsminister, han ville ju så gärna vara statsminister, men han är bara den lille Kristersson som inte lyckats bilda en regering. Vad nu? Jo, för Sveriges del hoppas jag att Sossarna får möj...

Av Pink Ozzy - Torsdag 27 sept 11:45

Nu har det gått en tid och vi är inte närmare en regering än för 2 veckor sedan. När ska de olika partierna kliva upp ur skyttegravarna och börja snacka? Det kan inte vara svårt om viljan finns. Men Lövet och Kd-fröken har ju klart deklarerat sina st...

Av Pink Ozzy - Lördag 15 sept 11:12

Har under flera år haft problem som gjorde att jag de senaste 2 åren inte kunnat jobba överhuvudtaget. Jag började räkna på vad jag fick i sjukersättning och vad jag skullefå i pension och såg att det blev dubbelt upp. Jag blir ju inte friskare bara ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se