Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2009

Bättre morfar är pappa

Av Pink Ozzy - 11 oktober 2009 17:46

Såg just reprisen av "Här är ditt liv" och läste även www.aftonbladet.se där Sven Wolters barn sa att han är bättre morfar än pappa. Det är nog likadant för mig. Varför han är det har jag inte fördjupat mig i. Däremot varför jag är det. När morsan drog från farsan i början av 60-talet så var det ju inget hon frågade mif om lov om. Jag var ju bara 6 år. När jag var 12 fick jag en s k plastfarsa som inte hade barn tidigare och plötssligt satt med en 10-åring och en 12-åring i knät. Han hade ju noll koll om vad tonåringar vill ha. T ex en farsa som kunde kicka boll. Så jag tycker inte jag har haft någon riktig farsa.

Det som var lite kul i det hela var att min mamma ville att jag skulle kalla honom för "far", vilket ingen annan unge gjorde som jag kände. Dessutom vägrade jag kalla honom för "pappa", för det fanns i min värd bara en. Men så kom lösningen via TV och Sven-Hugo Järegård ( om nu någon minns honom). Han hade små monologer där han pratade med "farsan". Så då fick morsans gubbe heta farsan.

Det närmaste jag kom efter att ha flyttat som 6-åring var när jag ca 8-10 år efteråt träffade min nuvarande fru och min svärfar, som var lite av en farsa även för mig. En helt underbar människa som även var en helt underbar morfar åt mina tre barn. Så därifrån kunde jag lära mig hur en morfar skulle vara. En sak som jag utan att tänka efter härmar till viss del.

Så jag och Sven Wolter har något gemensamt. Vi är bra morfädrar.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se