Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2009

Bättre morfar är pappa

Av Pink Ozzy - 11 oktober 2009 17:46

Såg just reprisen av "Här är ditt liv" och läste även www.aftonbladet.se där Sven Wolters barn sa att han är bättre morfar än pappa. Det är nog likadant för mig. Varför han är det har jag inte fördjupat mig i. Däremot varför jag är det. När morsan drog från farsan i början av 60-talet så var det ju inget hon frågade mif om lov om. Jag var ju bara 6 år. När jag var 12 fick jag en s k plastfarsa som inte hade barn tidigare och plötssligt satt med en 10-åring och en 12-åring i knät. Han hade ju noll koll om vad tonåringar vill ha. T ex en farsa som kunde kicka boll. Så jag tycker inte jag har haft någon riktig farsa.

Det som var lite kul i det hela var att min mamma ville att jag skulle kalla honom för "far", vilket ingen annan unge gjorde som jag kände. Dessutom vägrade jag kalla honom för "pappa", för det fanns i min värd bara en. Men så kom lösningen via TV och Sven-Hugo Järegård ( om nu någon minns honom). Han hade små monologer där han pratade med "farsan". Så då fick morsans gubbe heta farsan.

Det närmaste jag kom efter att ha flyttat som 6-åring var när jag ca 8-10 år efteråt träffade min nuvarande fru och min svärfar, som var lite av en farsa även för mig. En helt underbar människa som även var en helt underbar morfar åt mina tre barn. Så därifrån kunde jag lära mig hur en morfar skulle vara. En sak som jag utan att tänka efter härmar till viss del.

Så jag och Sven Wolter har något gemensamt. Vi är bra morfädrar.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 17 dec 17:15

Läser att Julle inte få spela i MFFs pojklag längre. Om han var för dålig? Nej, det var inte anledningen. Anledningen var att Julle föddes som flicka för ca 8 år sedan, men som det till och från händer, så kände han sig mer som en kille och älskade...

Av Pink Ozzy - Måndag 17 dec 12:33

Förr spelades det julmusik i radio vid speciella tillfällen. Nu har vi fler kanaler och det spelas julmusik hela tiden. Går man in i en affär eller varuhus så är det julmusik. Överallt bara väller julmusiken över oss. Igår hörde jag att t o m Magnus...

Av Pink Ozzy - Söndag 16 dec 14:13

Det går bakåt för Brasilien på flera sätt. Ekonomin går bakåt och nu har man röstat fram en homofob till president vilket troligen innebär att det nästa år inte accepteras några samkönade äktenskap. Varför? Vad gör det om 2 killar eller 2 tjejer ...

Av Pink Ozzy - Söndag 16 dec 09:52

Reagerar på 2 händelse det senaste dygnet. Följde en tråd på fejan som ursprungligen handlade om att en affär skulle börja sälja fyrverkerier. I börja var tonen ok och folk var för eller emot. Men sedan tog det hela en annan vändning. En kille var em...

Av Pink Ozzy - Fredag 14 dec 11:54

Idag såg jag den första reklamen för nyårssmällare. Själv tycker jag att det är rena vansinnet att smälla upp en massa pengar. Jag åker snålskjuts på andra och ser ut genom fönstret. Men jag såg ju helst att skiten upphörde helt, så att barn och djur...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se