Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under september 2009

Av Pink Ozzy - 15 september 2009 15:58

Har bokat en resa till Medelhavets sol. Har kollat vädret och enligt det ska det vara minst 24 grader och en stor sol i en vecka. Lägger man därtill att allt ingår i priset, så även drickat, så kan man väl säga att det blir en bra vecka. Jag var där för något år sedan. Det roliga är att, trots att jag har 2 kort på rummet, inte kan se rummet framför mig. Bara baren, poolen och stranden. Jo jo.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 15 september 2009 10:39

Försöker uppmuntra mig själv genom att ge dig en historia.


Det satt två kvinnor på en bänk De var från två olika generationer och jämförde varandras tid och vem som hade roligast. Den yngre böjade och berättade om att de minsann hade 100 kanaler på TV:n, iPod, kameramobil mm mm.

Då vänder sig den äldre om och svarar:

- Flicka lilla. När jag var ung så gick man ut på lördagskvällen och startade med dans. När vi sen kom hem på söndagsmorgonen tog vi av oss trosorna och kastade dom i väggen. Satt de kvar där... DÅ hade hade vi haft toligt.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 14 september 2009 18:28

Ibland skulle mejl förbjudas, eller någon finna nya verktyg som nyanserar skrivandet så att inget kunde missförstås. Det blir lätt en massa missförstånd som kan ta år att reparera. Idag har det varit ett antal mejl mellan mig och svägerskan ( orsaken till att jag bytte blogg så hon förhoppningsvis inte har insyn i mina saker längre) igen. Ärlighet och rent spel är något hon inte är bra på. Igår skickade hon ett mejl som hon påstod var svågern som skrivit det. Men det tror inte jag. Ordföljden var så olik min svåger, så skulle han ha skrivit det så äter jag nog upp mit hatt. Han har inte alls den tonen som fanns i mejlet. Ska man göra något sådant så bör man nog vara lite smartare än vad hon är, fast hon gärna utger sig för att vara väldig smart. Så det är väl lika bra att hålla med, för hon hatar om folk säger emot. Skämtar man dessutom om att kvinnor ska stå vid spisen och föda barn så är du nästintill död.

Nej, nu ska jag lugna ner mig och snart se gårdagens film som gick på fyran.Av Pink Ozzy - 14 september 2009 11:33

Närmast tänker jag på delar av släktskapet som bär sig åt som de gör, men det är inte bara det. Hörde att massor av folk protesterade för att Obama vill att alla ska ha rätt till sjukvård. Borde inte detta vara en självklarhet i en av världens rikaste länder? Sedan skjuts det till höger och vänster och alla tror de har rätt. Eller ta Israel som först skjuter sönder palestiniernas hem och sedan vägrar dom att kunna reparera sina hus. Det måste verkligen göra att palestinierna blir mer vänligt inställda till Israel..... Fan det är ändå en sjuk värld vi lever i. Det värsta är att det bara är vi själva som kan göra något åt det. Men vi gör inte mycket.....

Sorligt.

Av Pink Ozzy - 14 september 2009 11:31

Efter allt tjaffsande med delar av släkten så rymmer jag fältet. Bokade just en veckas solsemester och åker denna vecka och en vecka framåt. Känner att jag behöver det. All inclusive gör ju det hela mycket skönare också.

Av Pink Ozzy - 14 september 2009 10:02

Jag har alltid haft svårt för folk utan egna åsikter, utan man följer andras. Så nu. Svågern vågar inte reda ut skiten som hon och dottern ställt till med utan håller med dom. Men det är kanske inte så konstigt:

  • De är gifta
  • Har barn ihop
  • Hon mer eller mindre höll honom med pengar mm under alla år han hade skuldsanering.

Då är det inte så lätt att ha egna åsikter.

Jag bad honom att ringa mig så att vi fick någon ordning på det. Skrev i stort sätt:

Ring mig. Så här kan det ju inte fortsätta. Ihop med minst 3 ursäkter tycker jag nu

att jag gjort det man kan begära av mig. Resten är upp dill dom. Saken är ju också

att det hela är så sjukt banalt så det inte är sant. Det är samma sak som om du skulle

ta en enda lösviktsgodis och få 2 års fängelse, eller om du sa att Reinfelt är knäpp och

du skulle få spöstraff. Det hela har ju fått så otroligt barnsliga proportioner så du kan

bara inte ana det hela. Jag lovar och svär, om du lästa alla mejl som gått mellan mig

och hennes dotter så skulle du bara skratta åt det hela. Jag försöker också göra det

nu, fast det inte är så lätt. Ganska ofta tänker jag att jag är med i någon slags dokusåpa

och att allt snart är över.

Men tyvärr så är det verklighet, 2009 och bara så sjukt, så sjukt.


Av Pink Ozzy - 12 september 2009 09:51

Tänk vilken scenförändring det blev förra året när hela juryn för idol byttes ut. Från 3 personer som alla trodde att de var världsmästare till 3 personer som är världsmästare. Som jag ser det har alla 3 dokumenterad erfarenhet av branschen. De är hårda ibland utan att vara otrevliga. Men visst händer det väl att de tar i, men då står det ju också ett riktigt pucko framför dom och som på fullaste allvar tror att personen kan sjunga fast det låter värre än mig.

Skulle jag kunna byta identitet så skulle jag gärna vara lika go som Anders Bagge, snygg som Laila Bagge ( fast kille då förstås ) och smart och lugn  som Andreas Carlsson. Vilken kombination det skulle bli.

Av Pink Ozzy - 12 september 2009 09:43

Som jag skrivit tidigare så har det ju skurit sig mellan mig och svågerns familj. Anledningen är så enormt naivt och bagatellartad så vi ler lite till mans hur en 20-åring kan vara så barnslig och hur hennes mamma försöker närma sig henne genom att använda mig som slagträ. Påminner lite om en del amerikanska presidenter som, när det kärvar inom landet, skapar ett krig långt bort så att folks blickar riktas dit istället. En konstart som funnits i 1000-tals år.

Hur som helst. Efter ett tags total tystnad skriver 20-åringen nu på min dotters blogg och frågar om det är OK att hon kommer till dopet om några veckor. Trots att hon för ett tag sa att om hon ser mig så kan det hända att hon "säger fula ord" ( hennes kommentar ). Nej, men hur galen kan man vara? Har hon ingen självkritik alls?

Som tur är så har jag tre döttrar som beter sig som folk och har sagt att de vill  i möjligaste mån hålla sig utanför. Det respekterar jag, eftersom jag älskar mina barn och att de har egna åsikter och en egen tankeverksamhet. Detta har dock resulterat i att min dotter bad 20-åringen att inte komma, eftersom hon anser det inte passar sig att ha någon på ett dop som plötsligt får et barnsligt utfall ( min "översättning" av mejlet ).

Så nu kanske 20-åringen börjar fatta vad hon ställt till med.

Förresten var svärmor här igår och jag tog upp ämnet för första gången med henne. Hon menar att hon vill vara neutral och hålla sig utanför. Tänk vilken smart svärmor jag har.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se