Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under september 2009

Av Pink Ozzy - 27 september 2009 10:32

Läste i en ICA-kurir ( som jag alltid läser på söndagarna ) att det, bara detta år, kommer ut minst 30-40 böcker om andra världskriget. Ett krig som pågick under 6 fruktansvärda år 1939-1945. Jag var själv och besökte Auschwitz en gång och kan knappt föreställa mig att detta verkligen har pågått. Men det har det. Det går inte att förneka.

Men det jag saknar är böcker som beskriver det tyska folket. Alla de som inte deltog i kriget. Alla pensionärer, ensamstående föräldrar, ensamstående kvinnor m fl som inte stod på Hitlers sida, utan bara ville få dagarna att gå, få mat, ha ett arbete o s v.

Tänk själv om t ex Reinfelt skulle få tokryck och starta krig. Det skulle ju innebära att minst halva befolkningen inte hade hans stöd. Skulle man efter kriget skriva om dom? Troligen inte. Detsamma gäller tyskarna. Alla var inte nazister eller sympatisörer. Men det var de facto så att om du inte hade en partibok, eller stannade hemma när vissa möten påkallades så låg du risigt till.

Detsamma gäller fortfarande i många länder. Håller du inte med eller är med i partiet så får du igen mat eller inget jobb. Alla kineser håller inte med sin regering. Inte heller ryssar, rumäner, tyskar, svenskar eller folk från något land. Alla har en hjärna som de kan tänka med. Och ibland tänker hjärnan att det nog är bättre att vara tyst och tigandes hålla med bara för att överleva.


ANNONS
Av Pink Ozzy - 27 september 2009 10:29

Hittade idag en annons för de, nu så moderna, spikkuddarna. Ja, jag vet, det finns mattor också. Men i detta fall var det kuddar.

Det står så här i deras så kallade produktfakta:

  • CE-märkt, Medicintekniskt hjälpmedel.                   Finns det normer för CE-märkning av spikkuddar? Det undrar jag.
  • Kalibrerade spikblommor.                 Kalibrerade mot vad? Jag har aldrig sett en likare för spikblommor
  • Kuddfyllning av högsta kvalitet.      Låt er aldrig luras av ordet ”högsta”. Högsta i förhållande till vad? Fråga det nästa gång en säljare ska sälja något med ”högsta kvalitet”.
  • 100% Bomull                Jag är inte säker, men tror mig veta att det finns olika kvaliteter på bomull. Vilken kvalitet har i s f denna produkt?
  • Allergitestad               Ett favorituttryck även på t ex tandkräm och annat. OK, produkten är testad, men vad blev resultatet? Dog kanske testpersonerna till och med?
  • Miljövänligt material rakt igenom                               Och sen när blev plast, som de så kallade spikblommorna består av, miljövänliga? Och varför ordet ”miljövänligt”? Det innebär väl att miljön bör förbättras av produkten? Varför börjar man inte använda, de i mina ögon ärligare orden, ”liten miljöpåverkan”. Eller ännu bättre klassa den miljöpåverkan produkten har.

Så vad jag vill komma fram till är bara att vara lite kritiskt till alla fina ord som skrivs i annonserna. De är ofta rena smörjan.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 26 september 2009 09:55

Jag är ingen "ful gubbe", men kan trots det inte låta bli att kolla lite runt på t ex badstranden. Som nu på Rhodos. Det finns otroligt mycket vackra tjejer där. Synd att man är sådär 30 år för gammal.....

Men på något sätt är de mer utmanande än de var när jag var "ung". Jag kommer ihåg många av de tjejer jag hade på den tiden och de var ofta mer naturligt vackra. De hade visserligen lite smink, men inte i den utsträckning som de har idag. Speciellt de "bästa och finaste" tjejerna jag hade på den tiden det begav sig var naturligt vackra. Jag tror att de flesta också är det fortfarande. Skulle nästan vara kul att träffa en del av dom en gång till. Men så blir det ju aldrig tyvärr.

Men allting har ju sin tid. Men jag tror att de som idag spacklar på sig kilovis med smörja och färgar håret hela tiden kommer att få betala ett högt pris senare. Ett pris som många av dagens 50-åringar slipper betala p g a deras naturliga skönhet som de burit med sig under många år.

Av Pink Ozzy - 26 september 2009 09:44

Det gäller att verkligen njuta av de sista sommardagarna. Det ska bli 20 grader och sol idag. Så framåt dagen så är jag i trädgården och påtar med lite av varje. Att ställa in alla möbler får dock vänta några dagar till.

Tog den sista salladen igår. Har tidigare alltid köpt diverse plocksallad. I år hade jag både den och en typ av salladsmix med olika sorters sallad i. Jag har kunnat plocka närhelst jag velat och knappt sett en snigel, vilket det brukar vara i plocksalladen.

Hallon, körsbär, röda och svarta vinbär samt krusbär är slut för säsongen och har ersatts av et frenetiskt plockande av vindruvor och björnbär. Även en del äpplen finns kvar. För att inte tala om squashen som snart kommer ut genom öronen.

Sedan några år låter jag dock en del blommor stå till våren innan jag klipper ner dom. Det ska vara bättre säger de lärde. Men lite åker nog med iallafall när komposterna ska göras i ordning.

Sedan börjar det bli dags att vinterförvara alla växter som inte tål frost. Pelargonerna har hängt med i många år nu. Flera fuchsior också, varav en är i det närmaste monstruös vid det här laget. Den åker in i bon på hösten och får lite vatten en gång per månad. Sen klipper jag ner den under vintern när det kommer bleka långa grenar. Till våren klipps den hårt i omgångar innan den får fritt att växa. Just nu är det säkert 500 blommor på den. Jag fick den tokiga idén att räkna dom en gång, men nöjde mig med en överslagsberäkning. Hur som helst så ska alltså blommor in. En del har jag sått från frön jag tagit med mig från andra länder, vilket också bidrar till att de inte tål frost. Dessutom är jag osäker på spridningseffekten. Men de har det bra i ett rum på övervåningen där jag har ca 14 grader på vintern.

Så, nu vet du lite om min höst också. Idag blir det förresten tomatsoppa som jag gör på egna tomater. Mums.

Av Pink Ozzy - 25 september 2009 18:11

Ibland undrar jag vad som händer i vårt land. Nu har man, tydligen på ett mycket skickligt sätt, rånat en värdedepå genom att placera en bombattrapp vid polisens helikopter. Är inte det komiskt så säg. Man vet egentligen inte om man ska skratta eller gråta. Vad har vi vår polis till för? Ska det verkligen vara så enkelt att oskadliggöra en polishelikopter? Ska det verkligen inte finnas resurser som omgående kan följa en helikopter via radar? Det här är ju ett skämt.  


Nästa "lilla" sak som jag läste var en f d kommuntjänsteman i Strängnäs Kommun som tydligen skrivit på avtal med en privat fastighetsbyrå i Strängnäs. Trots att politikerna hade beslutat annat. Detta lilla, i mina ögon egenmäktiga förfarande, kostar nu kommunen över 9 miljoner/år i en massa år framåt. Borde inte tjänstemannen betala detta ur egen ficka?


Den för dagen tredje och sista lilla godbit får också delar av statsmakten stå för. Man har nämligen lyckat avyttra en massa konserver med kött, köttförs och köttfärsmix som ”bara” var 27 (!) år gammal. Men man fick tydligen inte sälja det inom EU ( vilket dock tydligen skedde med några kg ) utan skulle sälja det utanför EU. Tydligen har man bättre magar utanför EU, eller så är det så att EU-medborgarna får det på tallriken när de är ute och reser i världen. Vilket då kanske ger en förklaring till att en del får magbesvär när de är utomlands. Här är det väl också i det närmaste lite humor i det hela, för det var ju inte så länge sedan som farbror staten pekade finger åt ICA som ”råkade” ändra datum på sin köttfärs med några dagar.

Av Pink Ozzy - 25 september 2009 17:47

Är det inte för komisk. Här välter en lastbil och det visar sig att chauffören sitter och rullar skinn samtidigt som han kör lastbil. Jag skulle nog kunna ge vad som helst för att få kliva in i hans hjärna för att få reda på vad han tänkte på:

- Oj, vilken fin Opel.

Fram med drulen och så rullar vi på.

- Nä men titta en sån sexig 70-skylt.

Fram med… ja du vet.

- En polis

Nej, det skulle kanske inte funka. Då skulle han nog behöva gå på Viagra.

Får inte du också lite frågor angående detta.

Sedan stod det också i tidningen att han förutom vårdslöshet i trafik så skulle han även kunna bli fällt för ”sexuellt ofredande”! Varför då undrar man. Kan det vara för att han blottade sig för ratten. Jag har blottat mig för rattar i mina dar… Äh, glöm det, det är andra rattar det.

Men det roligaste blir väl när det blir dags för rättegång. Skulle nästan vara kul att sitta på åskådarläktaren. Det kan ju inte vara så kul att sitta åtalad för att ha rullat skinn och därför vält med en lastbil. Det borde ju bli ett och annat muntert skratt.

Av Pink Ozzy - 24 september 2009 13:42

Efter en vecka på Rhodos med sol, bad och all inclusive så är det nu hög tid för minst en vit vecka. GT, Rom & Cola, Öl och vin så vill nog njurar och leverna ta det lite lugn tror jag. Jag återkommer med mera sedan, men måste först kolla ala mejl. Kom hem i morse 04.50 så det känns ganska mosigt nu, även om jag sov mellan 5 och 10 i morse.

Av Pink Ozzy - 16 september 2009 09:26

Får till och från kommentarer från ET. Men vem är du? Har du en blogg? Du kan väl ge dig tillkänna på bloggen. Jag kommer dock inte att lägga ut ditt svar. Det är bara det att du har smarta och vänliga kommentarer hela tiden. Skulle vara kul att höra mer om dig.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se