Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 26 augusti 2009

Väder och SMHI

Av Pink Ozzy - 26 augusti 2009 09:31

Tänkte om man skulle söka som vädergubbe på t ex SMHI. Men kolla så får du se, det måste vara lika enkelt som att skriva ihop ett horoskop.

Brukar kolla TV4-nyheterna eller Rapport samt de lokala nyheterna. Redan där skiljer sig vädret år. Sen har jag klockan på ringning varje morgon 7,53 för att lyssna på vädret i P1. Oj, nytt väder. Väntar 10 minuter och lyssnar på vädret på den lokala P4-stationen och får ytterligare en variant. Det roliga är att de t ex kan säga " Och idag blir det uppehåll". Så tittar man ut och det spöregnar. Har många gånger funderat på att sammanställa de olika prognoserna för att se vem som har flest rätt. För ett antal år sedan gjorde en tidning det och det visade sig att SMHI just denna sommar hade 47% rätt!. Om du bara hittar på någon prognos så har du ju 50% chans att få rätt. Här hade de t o m under det! Skulle ju en apa på Skansen klarat av till en kostnad av några bananer.  

 
ANNONS
 
Ingen bild

brallan

26 augusti 2009 12:52

ja det är lustigt. Vårat fika-gäng pratade just om samma fenomen på frukostfikat i dag. visst är det märkligt...man kan åka till månen men inte se hur vädret blir. Med all teknik som står till buds är det verkligen konstigt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<<
Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se